Đurđica Klancir

Đurđica Klancir tijekom svoje karijere radila je kao novinarka i urednica u mnogim utjecajnim medijima. Bila je glavna urednica triju značajnih medjskih projekata. Na čelu političkog tjednika Globus bila je od 1997. do 1999.,u vrijeme kada je dosezao naklade od preko sto tisuća primjeraka tjedno, a svojim je temama bitno utjecao na društvene i političke procese.

2005. globalni izdavač sa sjedištem u Švedskoj, Boonnier AB odabrao je Đurđicu za kreatoricu i glavnu urednicu medijskog projekta Business.hr, poslovnih novina i portala koji su se u kratkom vremenu nametnuli kao primjer inovativne medijske prakse ali i jakog, nezavisnog i provokativnog novinarstva. 2009. Đurđica Klancir prelazi na tportal, a od 2014. do 2016. bila je glavna urednica tportala koji se u to vrijeme profilirao kao portal koji njeguje kvalitetno autorskog novinarstvo.  

Diplomirala je politologiju na Sveučilištu u Zagrebu. 

Počela je pisati još kao studentica u Poletu, zatim u Danasu, u Globusu se bavila istraživačkim temama i objavljivala intervjue s brojnim utjecajnim osobama iz politike i gospodarstva, pisala je u Poslovnom tjedniku, Poslovnom dnevniku, u Business.hr-u je pisala seriju kolumni pod nazivom "Između politike i ekonomije", nakon tportala surađivala je i s Deutshe Welle, a danas je novinarka i komentatorica na portalu Net.hr. 

Članica je Hrvatskog društva novinara, bila je predsjednica Novinarskog vijeća časti pri HND-u (2019.-2020.) a sada je članica. Dobitnica je nagrade za novinarku godine 2019. godine. Kao predstavnica HND-a izabrana je za vanjsku članicu saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije i u svim svojim javnim nastupima zagovara jačanje profesionalnih novinarskih standarda i beskompromisno se zalaže za nezavisno novinarstvo.